Datum van plaatsing: 01-03-2023 Geplaatst door beheerder

Pallet Wide Container: Een handige container voor het transport van goederen

Een pallet wide container is een type container dat veel gebruikt wordt voor het transport van goederen. Deze container heeft een bredere binnenafmeting dan een standaard container, waardoor er meer ruimte is om pallets te plaatsen. In deze blog leggen we uit wat een pallet wide container precies is, welke afmetingen er beschikbaar zijn en welke voordelen deze container biedt.

Wat is een pallet wide container?

Een pallet wide container is een zeecontainer die speciaal ontworpen is om pallets met goederen te vervoeren. De binnenafmeting van een pallet wide container is 2,44 meter breed in plaats van de standaard 2,35 meter breedte van een normale container. Hierdoor passen er gemakkelijk twee Europallets naast elkaar in de container. De container is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, zoals 2,59 meter hoog (high cube) en 2,89 meter hoog (high cube pallet wide container).

Welke afmetingen zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar voor een pallet wide container:

  • 20ft pallet wide container: 6,06 meter lang, 2,44 meter breed en 2,59 meter hoog
  • 40ft pallet wide container: 12,19 meter lang, 2,44 meter breed en 2,59 meter hoog
  • 40ft high cube pallet wide container: 12,19 meter lang, 2,44 meter breed en 2,89 meter hoog

De 20ft pallet wide container biedt ruimte aan 10 europallets en de 40ft pallet wide container biedt ruimte aan 20 europallets.

Wat zijn de voordelen van een pallet wide container?

Een pallet wide container biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard container:

  • Meer ruimte voor pallets: Doordat een pallet wide container breder is dan een standaard container, is er meer ruimte om pallets naast elkaar te plaatsen.
  • Kostenbesparend: Doordat er meer pallets in een pallet wide container passen, kan er efficiënter worden geladen en gelost. Dit kan kostenbesparend werken.
  • Gemakkelijker vervoer: Met een pallet wide container kunnen grote hoeveelheden goederen in één keer worden vervoerd, waardoor er minder transport nodig is.

Daarnaast zijn pallet wide containers gemaakt van sterk staal en zijn ze waterdicht, waardoor de goederen tijdens transport goed beschermd zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een pallet wide container en een standaard container?

Het verschil tussen een pallet wide container en een standaard container zit hem in de breedte van de container. Een pallet wide container is breder dan een standaard container, waardoor er meer ruimte is voor pallets. Hierdoor kunnen er meer goederen worden vervoerd en kan het laden en lossen efficiënter verlopen.

Kunnen alle goederen worden vervoerd in een pallet wide container?

Ja, alle goederen kunnen worden vervoerd in een pallet wide container. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de afmetingen van de goederen, zodat deze veilig kunnen worden vervoerd.

Zijn er beperkingen voor het vervoeren van pallet wide containers?

Ja, er zijn beperkingen voor het vervoeren van pallet wide containers. Niet alle havens en transportmiddelen zijn geschikt voor deze containers. Daarnaast zijn er in sommige landen beperkingen op de afmetingen van vrachtwagens waarmee de container kan worden vervoerd. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te informeren naar de mogelijkheden en beperkingen.

Kan een pallet wide container worden gestapeld?

Ja, een pallet wide container kan gestapeld worden, mits er rekening wordt gehouden met de maximale stapelhoogte en het gewicht van de container. Het is belangrijk om hierbij de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Een pallet wide container is een handige container voor het vervoeren van goederen. Doordat deze container breder is dan een standaard container, biedt hij meer ruimte voor pallets. Hierdoor kunnen er meer goederen worden vervoerd en kan het laden en lossen efficiënter verlopen. Een pallet wide container is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard container. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de beperkingen voor het vervoeren van deze container en om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen bij het stapelen van de containers.