Container kopen – waar moet je op letten?

Datum van plaatsing: 01-03-2023 Geplaatst door Sirabreuk

Containers worden steeds populairder als opslagruimte, werkruimte, of zelfs als basis voor het bouwen van een woning. Het is echter belangrijk om goed na te denken voordat je een container koopt. In dit artikel gaan we dieper in op waar je op moet letten bij het kopen van een container.

1. Type container

Er zijn verschillende soorten containers op de markt, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Zo zijn er standaard containers, high cube containers, open top containers, flat rack containers en reefers. Standaard containers zijn het meest voorkomend en hebben een hoogte van 2,59 meter. High cube containers zijn iets hoger, namelijk 2,89 meter, waardoor je meer ruimte hebt. Open top containers hebben geen dak en zijn ideaal voor het vervoeren van hoge of volumineuze ladingen. Flat rack containers hebben geen zijwanden en zijn geschikt voor het vervoeren van grote of brede objecten. Reefers zijn geïsoleerde containers die worden gebruikt voor het vervoeren van temperatuurgevoelige ladingen zoals voedsel of farmaceutische producten.

2. Conditie van de container

De conditie van de container is van groot belang. Er zijn nieuwe en gebruikte containers op de markt. Nieuwe containers zijn duurder, maar hebben doorgaans een langere levensduur en vereisen minder onderhoud. Gebruikte containers zijn goedkoper, maar het is belangrijk om de conditie van de container goed te controleren. Check bijvoorbeeld of er geen roest of deuken zijn, of er lekkages zijn, en of de deuren nog goed sluiten.

3. Afmetingen

De afmetingen van de container zijn belangrijk om te overwegen, afhankelijk van het doel waarvoor je de container gaat gebruiken. Standaard containers zijn meestal 20 of 40 voet lang, 8 voet breed en 8,6 voet hoog. Als je meer ruimte nodig hebt, kun je kiezen voor high cube containers, die 9,6 voet hoog zijn.

4. Levering

Als je een container koopt, moet je ook nadenken over de levering ervan. Containers zijn groot en zwaar, dus het is belangrijk om na te gaan hoe je de container op de plaats van bestemming krijgt. De meeste leveranciers bieden de optie om de container te laten leveren met een vrachtwagen met kraan, die de container op zijn plaats kan zetten. Als je de container op een moeilijk bereikbare locatie wilt plaatsen, bijvoorbeeld in een achtertuin, kan het nodig zijn om een hijskraan in te schakelen.

5. Kosten

De prijs van containers kan sterk variëren, afhankelijk van het type, de conditie en de afmetingen. Nieuwe containers zijn duurder dan gebruikte containers, maar vereisen minder onderhoud. Daarnaast spelen ook factoren zoals de afmetingen en het type container een rol in de prijsbepaling. Het is daarom belangrijk om verschillende aanbieders te vergelijken en te kijken naar wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Let hierbij niet alleen op de aankoopprijs, maar ook op bijkomende kosten zoals levering en eventuele onderhoudskosten.

6. Vergunningen en regelgeving

Het kan zijn dat je voor het plaatsen van een container op jouw terrein bepaalde vergunningen nodig hebt. Het is daarom belangrijk om vooraf te checken welke regelgeving er geldt in jouw gemeente en/of provincie. Houd er ook rekening mee dat sommige containers niet geschikt zijn voor permanente bewoning. Check daarom altijd goed de regelgeving omtrent het gebruik van de container voor het doel dat jij voor ogen hebt.

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je een container wilt kopen. Bedenk goed waarvoor je de container gaat gebruiken en welk type container het meest geschikt is. Check ook altijd de conditie van de container, de afmetingen en de leveringsopties. Vergeet niet om ook de kosten en de eventuele vergunningen en regelgeving in acht te nemen. Door goed voorbereid te zijn, kun je een weloverwogen keuze maken en genieten van jouw nieuwe container.

Heb je nog vragen over het kopen van een container? Neem dan gerust contact met ons op via containerblogs.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *