Hoe groot is een zeecontainer? – ContainerBlogs.nl

Datum van plaatsing: 16-02-2023 Geplaatst door pveen

Hoe groot is een zeecontainer?

Een zeecontainer is een gestandaardiseerde metalen box die wordt gebruikt voor transport over zee. Maar hoe groot is een zeecontainer precies?

Standaard afmetingen van een zeecontainer

Er zijn verschillende soorten zeecontainers, maar de meest voorkomende zijn de 20-voet en 40-voet containers. Een 20-voet container is ongeveer 6 meter lang, 2,4 meter breed en 2,6 meter hoog. Een 40-voet container is ongeveer 12 meter lang, 2,4 meter breed en 2,6 meter hoog. Er zijn ook hogere 40-voet containers die 2,9 meter hoog zijn en 45-voet containers die ongeveer 13,7 meter lang zijn.

Maximale belading van een zeecontainer

De maximale belading van een zeecontainer hangt af van verschillende factoren, zoals het type container, het gewicht van de lading en de regels en voorschriften van de betrokken landen en transportbedrijven. Over het algemeen mogen 20-voet containers maximaal ongeveer 28 ton laden en 40-voet containers maximaal ongeveer 30 ton. Het is belangrijk om de maximale beladingscapaciteit van een container niet te overschrijden om veiligheidsredenen.

Conclusie

Een zeecontainer is een gestandaardiseerde metalen box die wordt gebruikt voor transport over zee. De meest voorkomende containers zijn 20-voet en 40-voet containers, die respectievelijk ongeveer 6 meter en 12 meter lang zijn. De maximale belading van een zeecontainer hangt af van verschillende factoren en mag niet worden overschreden om veiligheidsredenen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *