Wat te doen met koelcontainers?

Datum van plaatsing: 22-11-2022 Geplaatst door Sirabreuk

Je hebt ze misschien wel eens in de stad gezien, die grote witte dozen met de groene deuren. Maar wat zijn ze eigenlijk? En waar worden ze in hemelsnaam voor gebruikt? Wel, beste lezer, laat me u introduceren in de wereld van de koelcontainers.

Reefer-containers zijn koelcontainers voor het vervoer van bederfelijke goederen die op een bepaalde temperatuur moeten worden gehouden. Ze worden koelcontainers genoemd omdat ze oorspronkelijk werden gebruikt om bananen te vervoeren. Tegenwoordig worden ze gebruikt om allerlei dingen te vervoeren, van vlees en producten tot farmaceutische producten en bloemen. Reefers zijn er in allerlei maten, maar de meest voorkomende is 20 voet lang en 8 voet breed.

Hoe werken reefers?

Reefercontainers werken door koelvloeistof te laten circuleren door een systeem van spoelen in de wanden van de container. Dit koelmiddel kan een koelgas of een chemische oplossing zijn, afhankelijk van het type koelcontainer. Het koelmiddel circuleert door de spoelen, onttrekt warmte aan de lucht in de container en houdt de inhoud op een constante temperatuur.

Waarvoor worden reefers gebruikt?

Zoals gezegd worden koelcontainers meestal gebruikt voor het vervoer van bederfelijke goederen die koel moeten worden gehouden, zoals vlees, producten en bloemen. Ze kunnen echter ook worden gebruikt om dingen warm te houden, zoals geneesmiddelen die bij een bepaalde temperatuur moeten worden bewaard. Reefers kunnen zelfs worden gebruikt om dingen op te slaan die niet op een constante temperatuur hoeven te worden gehouden, maar alleen moeten worden beschermd tegen extremen, zoals kunstwerken of elektronica.

Zijn er verschillende soorten reefers?

Ja! Er zijn twee hoofdtypen reefers: plug-in en stand-alone. Plug-in reefers krijgen hun stroom van een externe bron, zoals een stopcontact of generator. Stand-alone reefers hebben hun eigen interne energiebron, meestal een dieselmotor. Koelcontainers kunnen ook geventileerd of ongeventileerd zijn. Geventileerde reefers hebben gaten in de wanden zodat de lucht kan circuleren, terwijl niet-geventileerde reefers geen gaten hebben. Ten slotte kunnen koelcontainers worden gekoeld of verwarmd; de meeste worden gekoeld omdat dat gebruikelijker is, maar sommige artikelen moeten warm in plaats van koud worden bewaard.

Reefercontainers zijn fascinerende apparaten met veel gebruiksmogelijkheden. Dus de volgende keer dat u er een in de stad ziet, weet u precies wat het is – en waar het voor dient!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *