Wat is een High Cube Container?

Datum van plaatsing: 16-11-2022 Geplaatst door paulbruin

Een high cube container is een type intermodale vrachtcontainer die wordt gebruikt bij het vervoer van goederen per spoor, schip of vrachtwagen. Zoals de naam al aangeeft, zijn high cube containers hoger dan standaard containers, waardoor ze extra kubieke capaciteit bieden. High cube containers worden ook wel hoge kubuscontainers of hi-cube containers genoemd.

Standaard versus hoge kubuscontainers

High cube containers zijn 9 voet 6 inches hoog, dat is 1 voet hoger dan standaard containers. Standaard containers zijn 8 voet 6 inches hoog. De extra hoogte van een High Cube container levert een extra voet laadruimte op, in totaal 10 voet. Deze extra ruimte kan worden gebruikt om grotere voorwerpen te vervoeren of om de hoeveelheid voorwerpen met een lager profiel te vergroten. High cube containers zijn ook breder en langer dan standaard containers, waardoor er nog meer ruimte is voor de lading.

Toepassingen voor High Cube Containers

High cube containers zijn zeer geschikt voor het vervoer van hoge items die niet gemakkelijk kunnen worden gestapeld. Voorbeelden van items die vaak worden vervoerd in high cube containers zijn auto’s, bouwapparatuur en machines. Daarnaast kunnen hoge kubuscontainers worden gebruikt voor het vervoer van grote hoeveelheden producten met een lager profiel, zoals meubels, apparaten en elektronica. High cube containers worden ook vaak gebruikt voor de opslag en distributie van bederfelijke goederen, zoals levensmiddelen en farmaceutische producten

Als u extra ruimte nodig hebt voor uw volgende zending, kan een high cube container de juiste oplossing voor u zijn. Met 1 voet extra hoogte in vergelijking met standaard containers, bieden hoge kubussen voldoende ruimte voor hoge items of grotere hoeveelheden lading met een lager profiel. Of u nu auto’s, bouwmateriaal of bederfelijke goederen vervoert, hoge kubussen bieden een veelzijdige oplossing voor uw transportbehoeften.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *