Datum van plaatsing: 01-03-2023 Geplaatst door beheerder

Open Top Container – Wat is het en Welke Afmetingen zijn er?

Een open top container is een type container dat wordt gebruikt voor het transport van grote, zware of onhandelbare ladingen die niet door de deuren van standaard containers passen. Het belangrijkste kenmerk van een open top container is dat het geen dak heeft en de lading van bovenaf kan worden geladen en gelost met een kraan of hijsapparatuur. Dit maakt het zeer geschikt voor het vervoeren van grote objecten zoals machines, bouwmaterialen, hout en andere grote voorwerpen.

Afmetingen van Open Top Containers

Open top containers komen in verschillende maten en afmetingen. De meest voorkomende maten zijn 20ft en 40ft. Hieronder vindt u een overzicht van de afmetingen:

  • 20ft Open Top Container: Lengte 6,06 m x Breedte 2,44 m x Hoogte 2,59 m
  • 40ft Open Top Container: Lengte 12,19 m x Breedte 2,44 m x Hoogte 2,59 m

Beide maten kunnen worden geleverd met of zonder zijwanden, afhankelijk van de eisen van de lading. Het is belangrijk om te weten dat de hoogte van de container kan variëren afhankelijk van het type vracht dat wordt vervoerd. Bovendien kan de hoogte van de container worden verhoogd door de zijkanten te verhogen met behulp van een hard-top cover.

Veelgestelde Vragen over Open Top Containers

Wat zijn de voordelen van een open top container?

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een open top container, waaronder:

  • Het gemakkelijk laden en lossen van zware, grote of onhandelbare vracht van bovenaf met behulp van kraan of hijsapparatuur
  • Flexibiliteit in hoogte door het gebruik van hard-top cover
  • Versterkte constructie voor zware ladingen

Hoe wordt de vracht vastgezet in een open top container?

Om de lading veilig te houden tijdens transport, wordt de vracht vastgezet met behulp van sjorringen die zijn bevestigd aan de wanden van de container. Dit voorkomt dat de vracht gaat schuiven en beschadigd raakt tijdens transport.

Kan een open top container worden gestapeld?

Ja, open top containers kunnen worden gestapeld met behulp van een speciale hijsapparatuur die geschikt is voor het tillen van containers. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle terminals en depots geschikt zijn voor het stapelen van open top containers.

Hoe wordt een open top container geleverd?

Open top containers worden geleverd op een vrachtwagen of chassis. Het is belangrijk om te weten dat de vrachtwagen of chassis moet beschikken over de juiste apparatuur om de container te kunnen laden en lossen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de locatie waar de container wordt afgeleverd voldoende ruimte biedt voor de vrachtwagen of chassis om te manoeuvreren.

Wat zijn de kosten van het huren van een open top container?

De kosten van het huren van een open top container zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de huur, de afmetingen van de container en de afstand van de afleverlocatie. Het is belangrijk om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers om de beste prijs te vinden voor uw specifieke behoeften.

Kan een open top container ook worden gebruikt voor opslag?

Ja, open top containers kunnen ook worden gebruikt voor opslagdoeleinden. De afwezigheid van een dak maakt het gemakkelijk om grote en onhandige voorwerpen op te slaan en eruit te halen met behulp van kraan of hijsapparatuur. Het is echter belangrijk om te weten dat de container op een vlakke en stabiele ondergrond moet worden geplaatst om schade aan de inhoud te voorkomen.

Open top containers zijn een uitstekende optie voor het transport van grote, zware of onhandelbare ladingen die niet door de deuren van standaard containers passen. Ze bieden flexibiliteit in hoogte, versterkte constructie en gemakkelijke toegang tot de vracht van bovenaf. Het is belangrijk om te weten dat open top containers verschillende afmetingen hebben en dat de hoogte kan worden aangepast met behulp van een hard-top cover. Als u overweegt een open top container te huren, is het belangrijk om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers om de beste prijs te vinden voor uw specifieke behoeften.